torsdag 9. august 2012

En sommer er over ... snart ?

Etter en periode med lite nett er vi igjen tilbake for å konstatere: Sommeren i Trøndelag er på hell, kaldt har det vært, og vått har det vært, selv om meteorologisk institutt insisterer på at det hverken har vært spesielt vått eller kaldt, mulig det bare er inni mitt hode at det har vært en mer eller mindre konstant nordavind med arktisk kaldluft gjennom det meste av juli ?
På Svalbard smelter isen mer enn noen gang tidligere, isfritt over 82 grader nord fikk jeg rapport om forleden, og tidligere i juli var temperaturen i Longyearbyen høyere enn her hos oss .... En blikkstille kveld på hytta på fjellet forleden - ingen insekter som plaget oss ! -- det er ikke vanlig kost i august her hos oss.

Men men, naturlige svingninger noe av dette, men neppe hele forklaringen, - en skittsommer her tar ikke knekken på oss, fotografering kan vi bedrive likevel, denne gangen er det igjen vannet som har dratt sterkt i meg, - lange lukkertider på frihånd denne gangen ....
Takk for besøket, og velkommen igjen ;-)
Når vi nå bare kommer oss i arbeid igjen, så kommer vel varmen og mange fine høstdager utover i september og oktober, ser allerede for meg rimfrosten som dekker bakken en klar oktobermorgen, med ei sol som forsiktig kryper opp over horisonten, - det er fint det !

Flere bilder i denne serien finner du som vanlig på www.naturphoton.no under "Vannfall Sævik".

Ha ei fin helg alle sammen !6 kommentarer:

 1. Ser at du har fått flotte bilder selv om det ikke har vært sommervær. Liker slike bilder med sløring. Blir flotte bilder til veggen dette.

  Været kan vi ikke gjøre noe med. Men flotte dråpebilder har du fått ut av regnværet.
  Til helga er det meldt fint vær sies det...

  SvarSlett
 2. Jag gillar dessa kreativa skapelser med lång slutartid! För övrigt håller jag med om beskrivningen av sommaren, men det går att hitta motiv ändå så jag tycker det har varit OK. Sen är det gött och slippa jobbet ett tag också....:-) Men nu börjar allvaret, på måndag blir det jobbet....
  Skall visa några kvällsbilder vid vattnet som jag tog för någon vecka sedan med långa slutartider...kommer på bloggen senare...Ha en fortsatt fin "sommar" :-))

  SvarSlett
 3. Wonderful blog Lorents, your photos are magnificent. It's always amazing to see what others are capturing with their cameras :)

  SvarSlett
 4. Ja, nå er det snart slutt,- og det er nok ikke bare i ditt hode det har vært en ordentlig "møkkasommer" Så det er jammen bra man har kameraet å leke seg med tross alt- som disse lekre bildene du har skapt her! Flott arbeid, Lorents!
  Riktig god helg til deg:)

  SvarSlett
 5. Hi Lorents, welcome back:) The water droplets are beautiful, especially on the flower; well done! Great detail!

  SvarSlett
 6. You certainly Lorents using slow shutter speeds, giving your photos a special appearance and feel. You drops on the flower and the leaf, however, I find great!

  Greetings, Helma

  SvarSlett