lørdag 11. september 2010

Ikke helt det jeg så etter men ....

Av og til dukker det opp andre motiver enn det du egentlig er ute etter. Det fine med fotojakta er at her kan du "skyte" på hva som helst i motsetning til tradisjonell jakt.
Som denne vårmorgenen hvor jeg var ute for å se til om det hadde begynt å bli noe liv i beverelva mi, - skvetter jeg til av at en lettbent kar freser oppover en granlegg noen meter unna meg. 5-6 meter opp i treet stopper han opp og ser nysgjerrig ned på meg.... eller da vi var på en båttur for å bade og smålommen tar av 40 meter foran båten da jeg egentlig hadde satt på 500 mm for å ta noen seler som lekte i vannet.
Da fossekallen ikke var på sitt vanlige sted, fikk man bare skru på mellomringer og finne fram snorutløseren og leke litt med vannløpere som elegant utnytter overflatespenningen og løper rundt i en pytt ved elva. En ekstern blitz satt i rett vinkel i forhold til motivet gir fine skyggeeffekter
En annen dag jeg satt og ventet på beveren, kommer denne karen og kaster seg i elva med et plask, - få sekunder etterpå forvant han inn i skogen uten at jeg egentlig fikk med meg hva som skjedde :-)

Så til tross for at motivene blir noe annet enn det du hadde tenkt, så kan opplevelsen være minst like stor, verden hadde vært et kjedelig sted om alt var forutsigbart ...............

Henrik fotograferer sommerfugl på sin første fototur med eget speilrefleks !


4 kommentarer:

 1. Fin blogg, ja Lorents.

  Hadd sansen for ekornet æ.
  Hilsen Tone

  SvarSlett
 2. dette er etter min smak, bra start dette ja

  SvarSlett
 3. Når kommer Henrik med egen blogg? Fine bilder.

  SvarSlett