lørdag 22. februar 2014

Is, - lange eksponeringer og overraskelse ......

Dagen blir ikke alltid som man tror, og godt er vel det - overraskelser og uforutsigbarhet er i grunnen det som gjør at vi opplever nettopp den spenningen i livet som vi ofte etterlyser. I fint vintervær hadde jeg ordnet klart fotoutstyret for å dra ut på safari i en frosset elv utenfor byen, - skulle bare snøre på meg fjellskoene først - ble ferdig med den ene da jeg ble brått ble oppmerksom på ekstraordinær uro på småfuglplassen utenfor huset ... , jo da, her var det action på gang - en brun skygge basket på med et eller annet inne en stor rosebusk full av skarpe torner, - gråspurver, kjøttmeiser og blåmeiser suste hit og dit i noe som lignet full panikk, skjæra forsvant sporenstreks inn i en tettvokst busk i håp om å berge livet. Skyggen var ingen ringere enn spurvehauken som var motivert for noe å fylle magen med denne februarlørdagen. Tror ikke det ble noen suksess med denne jakten, men en liten pause på gjerdet gav meg 25-30 bilder før den forsvant like brått som den hadde ankommet .....


 
 
Fra besøket i elva fremkom blant annet disse isportrettene
 "Hai-kjeften"

Håper dere alle har det fint med fotografering, denne rare vinteren, fortsatt er vi uten snø her, men minusgradene har vi hatt selv om det nå meldes om varmere vær kommende uke, - ser ut som vi ble snytt for trøndervinter i år ....

Takk for at du kikket innom, og takk for kommentarer til dere som legger igjen det - god helg videre alle sammen !

13 kommentarer:

 1. Takker for kommentar Lorents.. Det er noe flotte blinkskudd du viser fram her og videre under her.. Synes nesten våren har vært her siden juletider og har tru og håp på at det bare øker på framover nå.. Du må ha ei fin foto uke framover du også. :-)

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde fra spurvehaukens besøk. Du har nok rett i at vi er blitt snytt for vinteren. Men du har fått noen flotte isbilder.
  Tusen takk for hyggelig kommentar.
  Kos deg masse med fotograferingen, det dukker alltid opp noe spennende når en er mye ute.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 3. Ett riktigt hököga fick du till ,fina isbilder och som du säger en hajkäft ,ha det bra ,Nette

  SvarSlett
 4. Is-bildene er fantastisk flotte! Liker!

  SvarSlett
 5. Hei Lorents, det er virkelig kvalitet på disse bildene du visser her! Praktfullt av spurvehauken og isportrettene! :-)

  SvarSlett
 6. Beautiful shots of the sparrow hawk; what a handsome bird! The ice captures are stunning as well! "Shark mouth" is a very fitting name:)

  SvarSlett
 7. Artig med lynvisitt på foringa. Har hatt sporadisk besøk av en spurvehauk på ørneskjulet mitt, der den har jaget skjærene uten hell. Fasinerende å se hvilken kontroll de hadde når den angrep.
  Fint portrett fikk du jo med deg også. Av isbildene likte jeg de to første aller best.

  SvarSlett
 8. Hei, jeg har fått invitasjon til å bli med på "Directory Blogspot" og ser at du har tatt imot tilbudet.
  Har det skapt noen forandringer for deg- positive, negative?
  Jeg er litt skeptisk til slike henvendelser, og bloggsiden er ikke helt etter min"smak" når det kommer til design med alt som blinker og beveger seg. Kan du anbefale denne siden?
  Har det ført til mer trafikk?

  Vennlig hilsen Vilt og vakkert

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei !
   Jeg ble med en gang ja, men har ikke benyttet meg noe av innholdet. Har ikke merket noen trafikkendring nei.

   Slett
 9. A beautiful and most powerful bird Lorents and very nicely put in the picture.
  You ijsfoto's I also find beautiful to see, because in the Netherlands this winter no snow flake cases, let alone ice was.

  SvarSlett
 10. Härliga bilder på rovfågeln!
  Dina isbilder är ett konstverk som kunde vara från Kosta, Sverige.
  M/

  SvarSlett
 11. Vilka fina bilder på sparvhöken. De är duktiga jägare så jag förstår att småfåglarna blev oroliga.

  Ha det gott,
  Erik

  SvarSlett