fredag 10. august 2012

Blått i vått og grått .. og smålommens unger ....

I dag fikk regnvær være regnvær, ut skulle vi for å se etter om det hadde blitt noe resultat av smålommens hekking. Et par har foretatt ei seinhekking, sannsynligvis er det en omlegging av egg etter mislykket hekking tidligere i år. Smålommen legger vanligvis 1-3 egg, men når det er snakk om hekking nummer to på seinsommeren, så er ett egg det vanligste både for smålommen og storlommen. Slik så det ut hos dette paret også, en enslig unge lå i reirgropa sammen med en av foreldrene da jeg kom ruslende, - gav meg tidlig til kjenne slik at de kunne komme seg unna om de ville. Men de ble liggende til jeg var på 20-30 meters avstand, der jeg satte meg ned. Etter en stund svømte de en liten runde ute på vannet før de kom tilbake igjen. I dette øyeblikk kom den andre voksenfuglen flygende inn over vannet med en stor fisk i nebbet, sikert tatt i et av nabovannene, - hørte først bare suset i lufta før den landet ved ungen sin. Jeg oppholdt meg der bare 10-12 minutter for å forstyrre minst mulig, - de så bare etter meg da jeg rygget tilbake den veien jeg hadde kommet, - et rop på veien var det siste jeg hørte av dem før jeg forsvant bak nærmeste kolle....

Da jeg fortsatt bare har en skarve 300 mm å hjelpe meg med ble det ikke all verdens nærbilder, men noen for dokumentasjonens skyld, samt 3-4 greie videoklipp hvor de "roper" til hverandre ble det da. Fikk i alle fall testet den nye EOS 1d X-en i dag, og den innfridde i alle fall. Så får jeg bare avvente noen dager til før den nye 600 millimeteren er på plass, og vi igjen kan "jakte" på skikkelig vis.
Vått og grått var det, så noe blått måtte med, - her har du noen "kort" fra dagens lille utflukt ...... 

Ønsker alle mine bloggvenner ei fin helg enten det regner eller snør, -- sol er det vel ingen som har ?

Takk for besøket !

10 kommentarer:

 1. Fin serie med bilder av smålom , og flott tekst til. Det blir jo flott med 600mm, men den ser stor og tung ut da :) / Brit

  SvarSlett
 2. Flott tur ser det ihvertfall ut til at du har hatt ihvertfall, og oppgraderingen av utstyret,- en smuuule misunnelig, ja!
  Ha en riktig fin helg du også, og jeg bør vel kanskje ikke si det, men nå titter solen frem her, faktisk:)

  SvarSlett
 3. Beautiful photographs, fantastic face of the nature. I am greeting

  SvarSlett
 4. Fina bilder och en bra berättelse om smålomms besöket Lorents.
  Grattis till den nya kameran, jag väntar fortfarande. Kanske kommer den nästa vecka....
  Trevlig helg / Kenny

  SvarSlett
 5. Bra innlegg med ord og bilder.

  SvarSlett
 6. that purple flower gave you awsome photos!

  SvarSlett
 7. A segunda foto é espetacular.
  Excelente série.

  SvarSlett
 8. `Bare` var et ord her jeg lo litt av Lorents, for så allikevel presterer du bedre enn de aller fleste av oss mann!!

  Regnet og været gir jeg blanke i, kaste bort energi på noe en ikke har muligheter til å forandre er temmelig bortkastet i mine øyne, men klart, det var!! kjekt da med litt sol og varme. Ikke av den solingstypen allikevel jeg, og for varmt, ja da sitter jo en trønder å stønner i skyggen, jeg i alle fall. Bilder ble det litt av da heldigvis, hadde som mål og skikkelig lære med histogram i sommer, og studert på hvert et eneste bilde. Vanskelig å, få rett eksponering i lys og skygge i små smug i gamle landsbyer, men tror jeg har lært noe underveis. Veien blir til mens man går, og det er jo litt kjekt i prosessen også, uten hadd en vel gitt opp for lengst.

  Det nærmer seg høsten ja, og det er litt sånn MIN årstid det da, jeg stortrivs på høsten og bare elsker å være utendørs i skog og mark da. Nå krysser jeg fingre for fine høstdager jeg faktisk, myrlandskap som ikke!! minner om svømmebasseng :-)

  Kjekk fotosøndag ønskes deg.

  SvarSlett
 9. Beautiful is an overused adjective, wonderful might be an understatement, great sounds like a cliche. I just want to say you are doing a really tough artistic job in here. I can't say which one looks better than the other. They're all fantastic.

  SvarSlett
 10. Hei Lorents,

  Jeg tror dette er virkelig en fantastisk serie med fantastisk Clos-ups av blomster. Vanndråpene er så veldig hyggelig skarp og gjøre bildet mye hyggeligere.

  Også du Grebe deg godt kartlagt. Han forlater reiret, men du har en prachtgie reportasje laget.
  Vennlig hilsen, Helma
  SvarSlett