søndag 27. januar 2013

Vinterbever ....

Beverfotografering er kanskje ikke det de fleste forbinder med kald nordisk januar, men til tross for at denne vår største gnager sørger for å lagre masse mat i hytta si på høsten, går den ikke av veien for å ta seg ut i vinterlandskapet for å supplere den gamle kvisten som den sikkert blir lei av etterhvert. Slik var det med denne karen som jeg kom over på min tur ute i dag. Til tross for at det var 5 minusgrader var ikke alt vannet frosset til, og beveren er kar om å gnage seg hull i isen for å komme opp og forsyne seg av friske greiner til tross for at det ligger en del snø langs bredden. Ei bjørk som hang utover elva ble lettet for noen greiner mens jeg var i beverens selskap, -- etter ei stund forsvant den ned i et hull i isen og tok seg sikkert inn i hytta igjen. Artig møte med lav vintersol imot , - - den holdt ikke på lenge før istappene i værhårene ble ubehagelig store og tunge ...


Her iser det godt i barten etter få minutter på land.....

 
Lengre nede i vassdraget holder noen familier med sangsvaner til, også de på søk etter kjært tiltrengte kalorier for å holde kropstemperaturen oppe i disse kaldeste dagene av den nordiske vinteren. Etter en periode med rundt -20 °C synes de sikkert at -5 er å foretrekke, det koster liksom litt mindre å holde varmen da ...
 


 
Da den senere tids mye omtalte naturaktiviteten "naking" har fått mye plass i media, er heller ikke sangsvanene spesielt blyge av seg med folk tilstede ......
 
Ønsker dere alle ei fin vinterfotouke, og takk for at du tar turen innom og kanskje legger igjen noen ord ....


17 kommentarer:

 1. Flotte bilder av beveren og svanen. Tøft for beveren med istapper i "skjegget" og du fikk nydelige bilder av svanen i nydelig vintersol. Flott fanget!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 2. Beautiful pictures of the beaver with frozen whiskers.
  The wild swan is very nice, well photographed.
  Greetings Irma

  SvarSlett
 3. Spennende å fotografere bever. Jeg liker det andre bilde godt.

  SvarSlett
 4. så fin blogg du har! Veldig flotte bilder :)

  SvarSlett
 5. Winter seems so hard to us, in our warm houses, and hats and coats. Your pictures make me appreciate how hard winter really is for the animals. Beautiful shots of the beaver and his icy moustache as well as the swan :)

  SvarSlett
 6. Hej!
  Nej, det känns verkligen som om det är fel årstid att fotografera bäver nu. Du fick i alla fall en fantastisk bildserie på bävern och ett mycket trevligt möte. Jag tycker bävrar är mycket underskattade och de är verkligen svåra att fotografera för de är så "ljusskygga".
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 7. Så heldig du er som kan studere beveren. Flotte bilder av den også.
  Morsomt svanebilde også.
  Kos deg med fotograferingen.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 8. Absolutt nydelige bilder, det tar tid og tålmodighet å få til slike blinkskudd, jeg ser at du har det :-)

  SvarSlett
 9. Klinker til med gode beverbilder igjen du! Bra jobba! :)

  SvarSlett
 10. Wonderful er dine bilder!
  Hva synd at jeg ikke kan lese hva du sier ...

  SvarSlett
 11. Vakre bilder av bever Lorents. Jeg vet bare bever bilder fordi han er vår nabolaget ingensteds å bli funnet. Flott at du kunne komme så nær. Jeg har dem i alle fall veldig god titt på forstørrelsen. Også du vill svane er et vakkert bilde! Super.

  Hilsener, Helma

  SvarSlett
 12. Bever med is i bartene var flott da :)

  SvarSlett
 13. Hei!!Hvilken flotte bilder du har tatt!!Det siste var jo endog morsomt..hihihihi..du er heldig som får bever shoots!!!!

  hilsenAnita

  SvarSlett
 14. These are all beautiful photos, Lorents, but I must say, I think you saved the best for last:) Too cute! Hope all is well!

  SvarSlett
 15. Stunning photos your header is beautiful

  SvarSlett
 16. Stilig med denna villsvinbever'n ;) Sjelden å se beverbilder fra denne årstida, miljøet med bjørker og is likte jeg godt.

  SvarSlett