mandag 25. juni 2012

Patientia est virtus ....

.. "tålmodighet er en dyd", - for naturfotografer som beskjeftiger seg med bevegelige og flyktige motiver, er vel nettopp tålmodigheten det som skiller de som lykkes ofte, kontra de som ikke fullt så ofte har hellet med seg, - skjønt de beste vil hevde at det ikke er snakk om hell, men rett og slett om kalkulert måloppnåelse basert på kunskaper og ferdigheter. Og ofte er nok dette tilfelle, - det å kjenne de ulike arters biologi og etologi, det være seg matpreferanser, parringstider, trekkruter eller andre artsspesifikke trekk, vil alltid være et pre for den som vil fange de magiske øyeblikkene og høytidsstundene. Uansett mengde av kunnskaper og ferdigheter vil alle oppleve å måtte vente, - vente på det som skal komme eller kanskje ikke komme. Har du tilstrekkelig glede av de opplevelsne du venter på, oppnår du det jeg vil kalle spenning, og spenningssøkende er vi da alle i større eller mindre grad ?
Spenningen ved naturfotografering har fullstendig overtatt spenningen med det å drive regulær jakt på fugl eller dyr. For mitt vedkommende har ikke våpnene vært ute av våpenskapet på mange år med formål å skyte på noe levende, - nå skyter jeg bare spurv med Canon .....  :-)
De dagene du ikke opplever det du håper på må ikke betraktes som bortkastede, - rypejegeren sier han er ute for turenes skyld, det samme bør vi gjøre. Men i motsetning til rypejegeren kan vi skyte på hva vi vil, - og det er hva jeg måtte gjøre en dag jeg skulle se etter smålommene mine -- de var ikke der ? Synd, - men slik er det når man ikke kan gjøre avtaler .....
Hva med litt panorert siv i motlys i stedet ?
Nøyaktig ett år har gått siden vi sto med Svalbardgrunn under beina og ei isbjørnbinne som diet sine to unger i søkeren, det synes ikke lenge siden - vi sier at tiden flyr, - men jeg velger å se det annerledes - tenk på alt vi har opplevd på et år, rull bloggen et år tilbake - livet har vært fullt av opplevelser, - kanskje er det ikke tiden som flyr, bare vi som har det for travelt og ikke stopper opp nok for nettopp å være tålmodige, - vente  -- nyte stundene ?

Ha en avslappende uke, du har det ikke travelt, - du bare tror at andre synes du burde ha hatt det... Patientia est virtus !

Takk for besøket igjen !

7 kommentarer:

 1. Här var det mycket tänkvärt att läsa !...och underbara bilder som följer med. Jag passar på att njuta av denna stunden !

  SvarSlett
 2. Fantastisk flotte bilder, her stemmer det meste.
  Fin tekst også.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Godt ikke lommene var der denne gangen. Da hadde du ikke fått disse flotte bildene!! :)

  SvarSlett
 4. Takk for trivelig kommentar på bloggen Lorents, å ja :-))) Runde var en stor opplevelse for den som ikke har vært der før. Ikke den store erfaring med fuglefotografering heller jeg vet du, men når en får servert på gullfat som der blir man jo litt hekta!! Det var så morro! bare synet av den rekka med fotografer fra hele verden og lyden når du innimellom `skaut`, jeg lo og syntes jammen det var helt kjempe, vanligvis er jo jo så alene med diverse fotopplevelser i naturen.

  De fleste bildene mine er tatt med et Nikon 300, hadde fått lånt en 500mm zoom Sigma, men ukjent objektiv som en ikke har øvd nok med :-( og dessutne fikk en de fuglene så nært at min 300 gikk greit, veldig greit å, MEN :-(( fluktbilder var vanskelig ja gitt. Helt umilig å sitte i steinura der med stativ å, så bare håndholdt kamera. Frister til nok en tur neste år, så med mer øvelse sitter vel kanskje et flyvebilde å :-))

  Å du, nok en gang har du tekst og tanker som går meg rett i hjerte, ting en kjenner igjen, ting så viktig vinklet og reflektert at det er en sann fryd å lese. Og `ventebilder` som her, når de i tillegg er så vakre ja er aldri noe misslykket av turer.

  Anneklem.

  SvarSlett
 5. Helt greit at de ikke kom denne kvelden. Dette ble råstilig. Det siste bildet ble vakkert. Det er så artig når en tør å prøve ut nye ting med kameraet.
  He,he du snakker om tålmodighet...det er en viktig egenskap en må ha når en ferdes ute i naturen. Men, så mye som skjer mens en venter... og tankene får bare vandre avsted. Det er herlig avslappning synes jeg.
  Jakt blir for meg med kameraet.
  Ha en trivelig sommer med kameraet og fortsett med å være kreativ. Dette kan du få masse ut av.
  hilda

  SvarSlett
 6. Enjoyable post, as always Lorents! These are very interesting photos, love the effect! Thank you also for your thoughtful comments, always appreciated! Cheers to you:)

  SvarSlett
 7. Hieno ja taiteellinen kuva-sarja.
  Mestarillista kuvausta.
  Katselin ja ihailin...
  Terveisin Eko
  Suomi/Lapland/Kuusamo

  SvarSlett