lørdag 14. september 2013

Høstbåtturen 2013 ...

Hver høst har jeg en fototur med båten vår, enten alene eller sammen med gode fotovenner hvis det passer seg slik. En stille høstdag i september eller gjerne oktober, hvor vannet ligger speilblankt, sola varmer om enn ikke så godt som en måned eller to tidligere, men dog ... da er det perfekt å "legge ut på" som det heter i sangen, - sjelebot, avkobling, dyreliv ++ - kort og godt noe som burde kunne foreskrives på resept.
Denne lørdagen skulle bli "Høstbåtturen 2013", litt varierende værmeldinger på yr.no, men siste varsel i går kveld så slett ikke verst ut, i alle fall første del av dagen. En sein SMS til Jacob med tilbud om å slå følge ble sporenstreks respondert og dermed var vi i gang. Avgang kl 10.00, litt småhandel først, dieselfylling på båten, så var vi klar for en rooolig dag på blåmyra. Noen "oppkorkede" makreller i tilfelle havørnmøte ble også klargjort, men ørna traff vi ikke i dag. Noen steinkobber derimot lot oss komme litt innpå familielivet en godværshøstlørdag, - vi takker for det og legger ut noen portretter av familien som villig delte noen øyeblikk med oss 
 
Kanskje er denne familien resultatet av det fantastiske møtet jeg hadde med et steinkobbepar i november i fjor, - parringsleiken som gav meg premiebildet i BioFoto-konkurransen, og et års abonnement av Camera Natura, hvem vet .... ?
 
 
 
Uansett takker jeg modellene for vel utført oppdrag både da og i dag, takker Jacob for reker og tilbehør samt som alltid, godt turlag   --  meg selv for at jeg besluttet å ta høstbåtturen i dag, og alle dere som kikker innom og kommenterer for nettopp det, at dere kikker innom og legger igjen noen hilsner ...
 
Ha ei fortsatt fin fotohelg alle sammen !

14 kommentarer:

 1. Vilka häftiga bilder!
  Sälar är ju så söta. Sista bilden en höjdare!

  SvarSlett
 2. Dette var en kjempefin serie. Bilde nummer to... det blikket. Nydelig!
  Tusen takk for at du deler bildene med oss.
  Ønsker deg en fin fotouke.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 3. Åhh hvilke flotte bilder!!Nr 2 og det siste er jo bare helt skjønne!!
  ikke rart du vant den fotokonkuransen med de bildene.Og så liker jeg så godt det du skriver.Så roligt og fint:)

  tusen takk for en hyggelig oplevelse i høstværet!

  Hilsen Anita

  SvarSlett
 4. Herlig tur som ga flotte bilder. Også skriver du så bra.

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder av sel ! Heldig du som bor ved kysten og har båt :)

  SvarSlett
 6. Flott innlegg. Nr 2 falt spesiellt i smak.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder ! Den poserer jo for deg :) Høres ut som dere hadde en fin båttur ;)
  Har vært en tur nedover her og så mange herlige bilder siden sist ! Falt pladask for de revestrekene dine :)

  Gode høstdaga tel dæ Lorents !


  SvarSlett
 8. Your yearly trip sounds like a great idea and yielded some terrific results! Superb captures of the seals, such beautiful species!

  SvarSlett
 9. Ohoiiiii så søte de egentlig er! og jammen ser en her at det kan værs sjarmerende med bart på damer å, takk og pris, he he Falt veldig for portrett nr 2! ja åsså det siste da, lekkert Lorents.

  Trivelig ved sjøen å ja, godt en kan variere litt synes jeg for min del, forandre litt på hvor turen går. Selv har jeg vært flink å studere kart i det siste, og det har gitt meg nye turopplevelser. Det var å grunnen til at jeg ramla over det flotte lille vannet som jeg tok bilder av, du undret jo på hvor det var. En liten dal som nesten går midt mellom Husdalen og Grytdalen (der jeg går masse på tur) men alt henger sammen du vet, og en ser det så godt når en har kartet fremfor seg. Grytdalen naturreservat har du sikkert høst om (?), nok en del naturfotografer som `trekker` he he dit for hjortebrøl nå om høsten. I sommer hadde vi besøk av Arne Nævra, og det ble film gitt. En av hans programmer denne vinteren blir derfra, så følg med :-) Uberørt natur i lang lang tid, men nå må vi kjempe for at det skal fortsatt være så, blitt Grytdal ens venner og politikk på høyt plan... Men en skal kjempe for det en har kjært sies det :-)

  Fin uke til deg gutten :-) Anneklem.

  SvarSlett
 10. What a rare animals photos Lorents and what could you close. May also be that you have a very large lens :-)
  Pup photo 2 I find great but you daatste picture is really fantastic!
  My compliments.
  Greetings, Helma

  SvarSlett
 11. Flott bildeserie med steinkobbene her Lorents..
  Ønsker deg en fortsatt fin høst..

  SvarSlett
 12. For en alle tiders serie, Lorents! Som mange ange over her,- nr 2 og det siste bildet... fantastisk! Og grattis med premiebildet!
  God fotohelg til deg:)

  SvarSlett
 13. Her kom du ganske nære ja. Portrettet av ungen i bilde nummer to var spesielt flott. Ser ut som om jeg må prøve meg på selskjærene utenfor hytta ved Vestfoldkysten nå i høst. Fristet med noen selbilder :-)
  Kim

  SvarSlett
 14. Her kom du ganske nære ja. Portrettet av ungen i bilde nummer to var spesielt flott. Ser ut som om jeg må prøve meg på selskjærene utenfor hytta ved Vestfoldkysten nå i høst. Fristet med noen selbilder :-)
  Kim

  SvarSlett