søndag 28. juli 2013

Gavia stellata - den "lille stjernen" med unge ......

For dere som var innom i fjor sommer, er denne serien en fortsettelse - bare med et års forskyvning. Ulike omstendigheter bl. a. med salg av min kjære 500 mm gjorde at jeg ikke fikk med meg resultatet av rugingen med skikkelig optikk da. I år har jeg imidlertid fått rigget meg opp og foreviget årets produksjon hos smålommen med 600 millimeteren + 1,4 extender. Mange fine timer ved vannet til "den lille stjernen" (stellata) gav meg et 500-talls bilder som måtte gjennomgås ved hjemkomst. Etter redigering sitter jeg vanligvis igjen med ca 10 % av bildene som får et liv videre i mine arkiver, men selv 40-50 bilder blir for drøyt her, - så med god hjelp fra resten av familien har vi stemt fram følgende serie i en høytidelig stemmegivingsrunde lokalt.
Varmt sommervær den siste uka har gitt mye hardt lys på dagtid, så 4 dager på hytta på fjellet har stort sett gått med til maling, grilling, bading og hyttekos i en super ferieramme slik vi ønsker det skal være, - brune og tidvis litt røde har vi blitt - det er bonus det. Men med lavere sol mot kvelden lar det seg likevel gjøre å få noen OK bilder av den trønderske fauna, denne kvelden var de smålommen og dens unge det utelukkende skulle handle om ....
Ungen var allerede en flink dykker og fulgte sin mor trofast rundt om på vannet, men når hun tok til vingene for å besøke et nabovann for å fiske, måtte den ligge still og vente til hun kom tilbake igjen, - men om noen uker kan den vel også følge med mor opp i lufta for å lære fiskekunsten et annet sted ....

Takk for besøket til deg som titter innom her, - ønsker deg en fin fotojakt videre utover sommeren, - nyt stundene og grip dagen - Carpe Diem !

Flere bilder fra dagens rekreasjon med smålommen finner du på www.naturphoton.no

14 kommentarer:

 1. So nice to follow the journey of this little one learning from its mother. Very special photos Lorents :)

  SvarSlett
 2. Vilka härliga bilder. De är så vackra.
  Jag lyckades se en lom med unge för ett tag sedan men det var så långt borta och dåligt ljus den morgonen på väg till jobbet.

  SvarSlett
 3. Härliga bilder på Lommen Lorentz!!!
  Låter som ni haft fina dagar på hytten och man får gratulera till ditt nya 600mm.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 4. Virkeligt praktfullt:-)
  Og du forteller levende og intresangt for oss alle.Måtte resten av deres ferie bli like bra.
  Nyter bildene dine:-) :-)Hilsen Anita

  SvarSlett
 5. Fine bilder av smålommen Lorents! En fantastisk opplevelse å følge og fotografere disse fuglene, og lære om deres adferd. Naturfoto er en fin hobby :) Gratulerer med ny 600 mm, skulle gjerne hatt en slik selv...

  SvarSlett
 6. Fin serie fra familieidyllen i lomtjønna. Flott lys.

  SvarSlett
 7. What a beautiful series, Lorents! The loon chick is so sweet! It's wonderful to see the interactions with the parent! Take care!

  SvarSlett
 8. Hei Lorents, en vakker og unik serie av smålomen, det er virkelig flotte bilder og du er heldig som fikk oppleve dette! Flott å se på.
  mvh Lillian

  SvarSlett
 9. Spennende serie med smålom.

  SvarSlett
 10. Wow! Hva en sjelden dyr serie Lorents. Og dette betyr at du har gjort med den nye 600mm linse. Også en extender mellom. Har du en fast 600mm linse eller et 600mm objektiv?
  Bildene dine er virkelig fantastisk.
  Min hilsen.

  SvarSlett
 11. Åh, helt underbara bilder på lommen med den lilla ungen!
  Grattis!
  /Pia

  SvarSlett
 12. Har du sett på maken! jeg har gåsehud og nesten tårer i øynene av denne serien Lorents! igjen har du truffet blink på noe særs spesielt. Den lille i tillegg, nei dette er bilder jeg bare kan drømme om å ta, men heldigvis kan en jo ha hell og lykke på sin vei bare en har litt ekstra med tålmod.

  Veien blir til mens en går, og jeg føler vel ennå bare å ha gjort med kjent med kameraets mange funksjoner, skal litt tid til for å bli trygg på det å. Men VET!! at naturfoto er min lidenskap, bare liksom ikke funnet min egen signatur ennå, om den nå engang kommer. Hovedsaken er at en koser seg i prosessen og ikke hverken kopierer og lar seg stresse.

  Fantastiske uker ja!! ikke de aller beste for foto som du skrev, men snart er den her HØSTEN! min årstid fremfor noen å da må en vel kunne fange noen blinkskudd, gleder med som en unge!

  Smålom ja, har jeg sett den? hvem vet helt? men følger litt med på Artsobservasjoner.no og en lærer da en masse bare der.

  Det gledes over hvert nytt innlegg her på bloggen! Fortsatt gode sommerdager til deg å gutten! nå skal bilder fra Gotland nytes.

  Anneklem.

  SvarSlett
 13. Hei jeg måtte bare innom og beundre engang til!!!!Skikkelig skjønne bilder og så klare som dem er!!

  Du er en virkelig DYKTIG fotogrsf:))
  Gleder meg til du kommer med mere bilder:)

  hilsen Anita

  SvarSlett