lørdag 17. august 2013

.. og ungen blir stor ....

Skolestart og planlegging av nytt skoleår gir færre muligheter til å komme seg ut for å lufte kameraet, men i ettermiddag meldte yr.no vindstille og lettskyet vær med sol, - perfekt for å avlegge smålommen og dens unge nok et besøk eller ?
Få steder gir meg mer ro og ekte avkobling enn når jeg kan sitte her å bare se, vente på at det kanskje skal skje noe, eller ikke .... uansett er opplevelsen god når jeg tar fatt på heimveien - hver gang, enten det har blitt noen gode bilder eller om det har vært en tilnærmet bomtur rent fotomessig. Spenningen og håpet i forkant er det samme uansett - det er vel det som driver oss som har oppdaget denne fabelaktige fritidsinteressen som naturfoto er ...
Jeg ruslet opp til vannet i 14.30-tida og prøvde meg på noen motlysbilder før sola kom lavere og lyset ble mykere og jeg kunne få med litt av de flotte fargene her oppe. Ungen har vokst seg stor siden jeg besøkte dem for ca. 3 uker siden, men den er fortsatt dunkledd og ikke særlig "befjæret" - den blir nok noen uker til i vannet før vingene kan bære den til himmels sammen med mor. Harmonien var god ved vannet, de så ikke ut til å bry seg særlig om at jeg lå i vannkanten for å ta mine bilder, - de begynner vel snart å gjenkjenne meg ........Fluktbilder av øyenstikker med 600 mm og 1,4 x extender er ikke alltid like enkelt.

Takk til smålommen for dens tålmodighet med meg, og takk til deg som kikker innom og kanskje legger igjen noen ord, - håper uansett at minuttene her inn ikke føles bortkastet ut når du klikker deg videre .....
God helg videre og ha ei flott fotouke !

12 kommentarer:

 1. Vidunderligt vakker fugl med liten unge som vokser til siden sist:))))

  Nydeligt:)))

  SvarSlett
 2. Mycket fina bilder på lommen Lorents!
  Bara att gratulera till en fin stund vid sjön.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 3. Veldig bra fra lomtjønna. Vil spesiellt trekke frem nr 2.

  SvarSlett
 4. En flott serie du viser oss her fra smålomvannet. :)

  SvarSlett
 5. Great capture of the dragonfly in-flight, certainly not an easy feat!!! You loon photos are gorgeous; the youngster has really grown! I like the backlit shots, especially #7.

  SvarSlett
 6. Nej men vilka fantastiska bilder.
  Vilken lycka att få se ungen då....supervackert!

  SvarSlett
 7. Fin serie med bilder av den vakre Smålomen dette...
  Favoriten ble bilde nr 2 og 3 her..
  Godt jobba..

  SvarSlett
 8. Flott serie av smålom, en fin fugl i praktdrakt. Likte alle men best nr. 2.

  Ottar

  SvarSlett
 9. They begin to recognize you indeed Lorents. Your photos are really beautiful weather and the backlit photos you trying to make. You are now functioning in school so the holidays are over.

  SvarSlett
 10. Superfina bilder Lorents ! Denna vackra fågel har du fångat mästerligt.

  SvarSlett
 11. Noen utrolig flotte bilder du viser av lommen her. Det tredje var eneren for meg. Dette kan du. :-)

  SvarSlett
 12. Wonderfull shots, nice blog and fotos, greeting from Belgium

  SvarSlett