lørdag 11. mai 2013

Kom Mai du skjønne ....

Med mai kommer endelig noen litt varmere dager til Trøndelag, ikke plagsomt tropisk akkurat, men likevel er det mulig å sitte i ro noen timer uten skinnlua trukket godt nedover ørene. En fridag ble benyttet på hjemlige barndomstrakter i Verran, - nytt møte med den vakre ærfuglen som skapte den selvsagte vårlyden over alle vårlyder for oss som har vokst opp ved Trondheimsfjorden. Hannenes karakteristiske hoi-ing er ikke til å ta feil av. Hunnene, eller Ea som vi omtaler den som, omsvermes av beilere som mer enn gjerne vil bli fedre for hennes mange andunger om en måneds tid.

Lille speil ....... 
 
Også blåmeisen og flaggspetten tilhører min barndom innerst i Trondheimsfjorden, - fortsatt er disse å treffe jevnlig om man setter seg ned de riktige stedene og venter litt, kanskje lokker litt med en av de mange fine app-ene med fuglelyder som finnes i dag. Begge disse to lot seg fascinere av disse nymotens digitale lokkelydene fra en malming bak et stort kamera ....

Litt oppblåst kanskje ?


Som man roper i skogen får man svar .....Ei naturlig spettesmie i "sulua" på et tre som ikke sto der da jeg var liten .....
Fine timer med disse tre fuglene, hver opptatt med sitt, - men alle i fargesterke praktdrakter for å imponere sine hunner i nabolaget. Så får vi bare håpe at de lykkes med sin misjon, at all innsatsen de legger ned bærer frukter for kommende generasjoner ...... God helg til dere alle tre...

... og til alle dere som jevnlig titter innom og legger igjen noen ord, takk for det og god helg til dere også, -  nyt fotovåren - for plutselig snur sola og det går mot jul igjen :-)

14 kommentarer:

 1. Hvilken flott serie vårtegn (i dine trakter)du viser, Lorents! Falt litt ekstra for den oppblåste typen, herlig....:)
  Våren er sen her også, men nå begynner å "grønnes" endelig!
  Ønsker deg en riktig god helg:)

  SvarSlett
 2. En samling mycket fina bilder från den vår som vi äntligen får nu efter denna långa kalla vinter. Ejderbilderna med speglingarna i vattnet blir riktiga favoriter ! Ha en fortsatt fin vår!

  SvarSlett
 3. La seconde mésange bleue est superbe!

  SvarSlett
 4. Flotte bilder! Ærfuglen har virkelig noen spesielle farger.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg:)

  SvarSlett
 5. Åhhh så søt den blåmeisen var!!!
  Skikkelig en liten skøyer:-) :-) :-)
  Flotte vårbilder du viser:-)

  SvarSlett
 6. Hei, Lorents. Flott tid fremover nå. Flott serie. Likte den syngende blåmeisen spesiellt godt.

  SvarSlett
 7. Hi Lorents~these are all excellent photographs! That is one of the most interesting ducks I've seen; love their green necks! The Tit is a beauty! Take care!!!

  SvarSlett
 8. Her har du fått noen praktfulle bilder Lorents! Nydelige fugler i flott komposisjoner, skarpe og flotte farger. Artig med den oppblåste lille pip pipen! Nydelige portretter av ea-hannen med den fine speilingen!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 9. Fantastiske fuglebilder Lorents, og den som selv har forsøkt å fange den i linsa vet hvor mye arbeid det er som ligger bak de enkelte bildene for å få det rette uttrykket. Utrolig flotte de av ærfuglen, en art jeg jammen ikke har sett med egne øyne en gang :-)

  SvarSlett
 10. Virkelig flott Lorents!
  Jeg har aldri sett denne typen ender i mitt liv, og hva er det myk grønn farge separat! Jeg er egentlig ned for å beundre disse bildene. Hva en vakker ender.

  Også du pimpelmeesje har spilt super fin. du kan bare telle fjær. Du hakkespett er fantantastisch. Schepr vakker og strålende i farger. En virkelig stor kompliment.

  SvarSlett
 11. Hej!
  Så fantastiskt fina bilder du fått på ejdrarna! Supersköna speglingar i vattnet! Sen var blåmesen sååå söt och hackspetten fin den med!
  Jag såg ejdrar för en månad sedan och det var första gången. De flög över vattenytan på lite för långt håll för att få några bra bilder.
  Nu är det så mycket vi vill hinna med i vårens underbara tid.
  Ha det gott och tack för din kommentar hos mig! /Pia

  SvarSlett
 12. Hello! Very nice blog and interesting posts, great atmosphere.
    Have a nice day. :)
  Welcome to our blog about photography. +
  I hope you also enjoy it with us.

  Greetings!

  "Do what you love is not even that, but anyway"

  SvarSlett
 13. Det må jeg bare si. Du er dyktig til å fange et godt øyeblikk i fuglenes liv! En fryd å se på!

  Fin uke:))

  SvarSlett