lørdag 13. oktober 2012

Med blikk for elementene ........

I Trøndelag nærmer vi oss nå slutten på barmarkssesongen i forhold til bruken av hytta på fjellet, - på nyåret er det ski og snøføre som gjelder, men enn så lenge kan vi ta oss over vannet med båt. Noen dager av årets høstferie ble tilbrakt i nydelig høstvær der oppe ved tregrensa mellom lavland og høyfjell, - kjølig men fint på denne tida - glassklare netter med en stjernehimmel du ikke har muligheter for å se i lavlandets lysforurensede atmosfære - solnedganger som spiller skuespill før nattemørket senker seg og kuldegradene kommer krypende ned fra fjellene når skydekket er fraværende og overskuddsvarmen forsvinner rett ut i de høyere luftlag.

 
 
Fargespillet vi får med underbelyste skyer i fjellet er ofte helt annerledes enn det vi opplever når vi er nede ved havet.
 
Dagene med turer opp på toppene i nærheten gir en helt annen dimensjon av naturopplevelsen, begrepet fri som fuglen skjønner du først når du er på toppen og ingenting kan hindre deg i å nå dine mål, vi må opp for å skaffe oss perspektiv, vidsyn og få nye vyer ......
 
 
Fiskegarnene er satt, og årets siste ørretfiske ved hytta er et faktum, om ei uke eller to drar vi opp for å stenge for i høst, - neste gang vi kommer tilbake er det snø og hvitt så langt øyet kan se her oppe.
 
Apropos øyet, ...... "med blikk for elementene", - jeg har gjort noe som byr meg litt imot som naturfotograf, jeg har "jukset" med et bilde som det heter i disse kretser. Naturfotografiet skal være rent og pent, - ikke noe tilført eller fjernet slik hovedregelen sier, - men jeg kunne ikke dy meg for denne "forbrytelsen".
Ismåken som jeg forelsket meg i på Svalbard vender stadig tilbake når jeg ser tilbake i mitt etterhvert rikholdige arkiv med naturfotos, - denne arktisk engelen som jeg har omtalt tidligere, fikk jeg plassert i et øye jeg fikk låne av fruen i huset. Så får det være opp til deg å like det, mislike det eller fordømme det .........
 
"Med blikk for elementene"
 
Med ny James Bond-film rett rundt hjørnet får dere bare å tilgi at "For your eyes only" har blitt til
"Med blikk for elementene".
 
Fortsatt god helg til alle dere som er innom og legger igjen hyggelige kommentarer, - tusen takk for besøket nok engang !

9 kommentarer:

 1. Stilig ! Håper det ble fisk i garnan og gleder meg til den siste James Bond filmen kommer til en kino i nærheten :-D Go hælg til dere !

  SvarSlett
 2. The sky is amazing, blazing with color! I like the eye with the gulls, very nice!!

  SvarSlett
 3. Fin tekst og fin stemning. Bildemanipulering er ok det, så lenge man ikke fremstiller bildet som noe det ikke er.

  SvarSlett
 4. Great pictures the first is amazing.!!

  SvarSlett
 5. Nydelig fargespill i det første. Flott komposisjon også.
  Det siste ble råstilig. Synes ikke du skal si at det er juks. Når en skal illustrer noe og sier at en har jobbet med det er det ikke juks. Det du laget her er bare helt fantastisk. For en tittel da. Det er nok et bilde en vil huske lenge.
  Ønsker deg en fin fotouke.
  Hilda

  SvarSlett
 6. Med lisens til å se:)))) utrolig mange bra blinkskudd her på bloggen din fra vår vakre natur:))

  Jill:))

  SvarSlett
 7. Hi Lorents,

  not only beautiful pictures but also a lot of information about this area. Very useful I have never been skiing. You edit the last picture I also quite extraordinary and beautiful.

  Greetings, Helma

  SvarSlett
 8. Grandes fotos y curiosos efectos - ¡enhorabuema!

  SvarSlett
 9. fantastisk, elektrisk øye og måke. Kunst eller foto, begge deler

  SvarSlett