søndag 28. oktober 2012

Er det vinteren som banker på nå ......

Noen dager med væromslag har forvandlet den svarte og våte høsten til en tidlig vinter i Namdalen, - minusgrader og tilhørende nedbør som snø har lagt et mykt teppe over det midtnorske landskapet. En søndag med sol på værmeldinga kunne gi anledning for å teste den nye 600 millimeteren som endelig har kommet i hus, - ut for å ta noen testbilder og finne ut om det er behov for mikrojusteringer av noe slag. Noen kjente lokaliteter ble besøkt, og på menyen i dag ble det både elg, sidensvans og ekorn, en del av bildene i motlys, og sågar sidensvansene gjennom ei glassrute i tillegg, akkurat det legger en demper på skarpheten, men ekornbildene bekrefter vel ar det ikke er store justeringer som må gjøres.
Så gjenstår det å se om vinteren har tatt grep, eller om det bare er et forvarsel på det som skal komme, - for min del må snøen gjerne bli liggende, - beksvarte og våte høstkvelder er en dårlig erstatning for hvitt og lyst landskap og noen friske minusgrader ..........


 
Tåka lå ennå ganske tjukk på morgenen da jeg kom over denne elgkua og kalven hennes som lå og slappet av under hvert sitt tre. De var rolige og gjorde ikke tegn til å ville forlate sengeplassen sin under mitt nærvær .... 
Etter ei melding fra Jacob om at hagen var full av sidensvans, stakk jeg like godt innom for en kaffekopp og sjokoladekake etter at oppdraget ute var fullført .... - og jo da, sidensvansene var der de. Bildene er tatt gjennom glassruta og det gir ikke optimal "skjerpa", men flotte fugler er det utvilsomt ...
 

 
Ekornene som jeg har besøkt tidligere hos Torbjørn og Grete ble siste prøvestein for objektivet denne dagen, litt hardt lys var det, men den ivrige krabaten underholdt med sanking av vintermaten og brydde seg ikke så mye om det var optimalt fotolys eller ikke .....
 


Måtte vinteren bringe mange gode fotoopplevelser som kan gi inspirasjon til kreativiteten, og avkobling fra en til tider travel hverdag....

Ha ei fin fotouke alle dere som kikker innom og legger igjen noen ord, og takk for besøket....

20 kommentarer:

 1. Great series of photos, a super beautiful scenery you have there.
  Waxwings and the squirrel have very well photographed.
  A very nice Sunday.

  I'm taking a blog break, so if you miss me, you know that I take a break.

  SvarSlett
 2. Grattis till den nya 600mm linsen.Det blir väl alldeles perfekt till 1DX. Fina bilder blev det.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 3. Gratulerer med den nye tela. Leverer bra den ser jeg:)

  SvarSlett
 4. Henger meg på de over, flott bildeserie med ny linse.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Gratulerer med den nye 600mm. Ser at du har fått prøvd den og den ser super ut. Her har du en hel serie med dyr og fugler. Likte godt elgen som ligger på bakken. Sidensvansen er så fin!!!
  Men ekornet er helt knall. De bildene var bare supre. Greier ikke å velge hvem som var best. Kanskje nummer to...
  Gleder meg til flere bilder.
  Hilda

  SvarSlett
 6. Flotte vinterbilder - grattis med ny linse - en 600mm står også øverst på min ønskeliste :-) flott å komme nært innpå ! Sidensvansen så godt ut - ekornet likeså ! Lykke til med linsa regner med vi får se flere resultater etterhvert :-)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny linse ! Flott bildeserie du har tatt, jeg likte godt bilde 5 :)

  SvarSlett
 8. How beautiful was that series. Wealth of detail, an excellent composition.
  A special look.

  SvarSlett
 9. These are all such beautiful photos! I really enjoy the snow filled photos and that moose calf is so sweet!

  SvarSlett
 10. Fabulous shots, so close and clear! I love the waxwings tossing the berries into their mouths, they look so happy.

  SvarSlett
 11. Wow, for en herlig bildeserie du har her. Så flott å se slike bilder av elgen som hviler. Og de bildene av sidensvansen var riktig lekre. Og jeg elsker de ekornbildene, du fikk en flott vinkel på dem. hos meg satt de for høyt opp i treet, til at de ble gode. Men artig lell! :-)
  MVh Lillian

  SvarSlett
 12. This is really enjoying Lorents,
  beautiful winter plates and than moose in the snow, wow .... truly a beautiful sight. Also you can waxwing there. I hope this also someday be able to see and to photograph. Your squirrel is particularly beautiful color and sharpness.
  Regards, helma

  SvarSlett
 13. Que maravilla de imagenes nos traes!!! me ha encantado este paseo invernal.
  Un abrazo

  SvarSlett
 14. Aj aj aj Lorentz, gratulerer med nytt øbjektiv, og om det leverer trenger du ikke bekymre deg om ett enenste sekund, vi SER!! jo det :-)

  Bare så fantastiske bilder av både ekorn og Sidensvans her at det er en fryd å drømme seg bort i, en ser hva en skal streklke seg etter den som bare er en litan amatør du.

  Vinter ja, like overaskende på verden i år som sist år, underlige greier du, he he Ha en superfin uke uansett.

  Anneklem.

  SvarSlett
 15. Gratulerer med nytt objektiv.Masse bra bilder du serverer her.

  SvarSlett
 16. ser linsa virker, gnistrende flotte bilder kamerat

  SvarSlett
 17. Πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες!
  Μπράβο σου!

  SvarSlett
 18. Wow! Also this blog is super cool. Beautiful moose, Waxwings and even in the snow. I'm quite a bit jealous of you though.
  Compliments.
  I will also use google+ for this blog.

  Sincerely, Helma

  SvarSlett
 19. VIlken fin serie, gillar ju älgarna speciellt. Sådant tele skulle man ha, grattis och ser fram emot dina bilder

  SvarSlett
 20. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlett