mandag 16. januar 2012

Når alt ute er bare grått og vått og grått og grått .....

... da må vi finne på noe inne. Hva er verre en blytung og regnfull januar, nå når snøen skal drysse ned fra en iskald arktisk himmel og det skal sprake under skoene når du går. I helga hadde Trøndelag besøk av det grå værslaget. Litt kameralek kan man alltids finne på likevel.
Her ser du resultat av litt testing av oljers hydrofobe egenskaper i vann, ganske fascinerende egentlig - litt konditorfarge og sterkt halogenlys som hjelp for å kunne holde lukkerhastigheter på 1/8000 sekund for å fryse de små vanndråpene som faller. Manuell hvitbalanse eller direktesatt fargetemperatur gir litt andre farger enn det øyet ser der og da - mye fysikk som kan demonstreres på den måten ....

Farger og kontraster i de ulike elementene gir mye rom for eksperimentering på slike dager som vi hadde i helga, - litt utvidet kamerateknikkhorisont kan man jo også ta med på veien, - kan sikkert komme til nytte en dag kanskje ?

Flere av disse finner du på www.naturphoton.no

3 kommentarer:

 1. Synes det ble en flott lek. Flotte bilder!
  Ha en trivelig og kreativ uke til deg.

  SvarSlett
 2. Flotte farger Lorents...skarpt og klart, virker som du bruker kvalitetsoptikk..
  Den første blå her var flott..

  SvarSlett
 3. Noe jeg ikke har lært meg enda...ta bilder av vann...lurer på hvordan en gjør det. Disse var flotte, fargerike og detaljerte...samt klare...Ha en flott dag ! :0)

  SvarSlett