torsdag 10. oktober 2013

Inn i det små.. - eller ut i det store ?

Macrofotograferingens verden kan gi de underligste uttrykk, - det små kan se ut som kosmiske størrelser dersom fantasien får tid og litt spillerom til å bearbeide inntrykk som våre sanser ikke bombarderes med til daglig. Resultatene kan vi subjektivt like eller ikke, men veien fram mot disse bildene er uansett svært spennende, - trigger på en måte noen de samme følelsene man får når et høyt ønsket dyr eller en fugl kanskje skal bevege seg inn på "skuddhold" når du sitter ute og venter.

Kjemien og fysikken i det som skjer når hydrofobe og hydrofile væskemolekyler og løsninger får utfordre hverandre i en uforutsigbar dans, er fascinerende, - vi vet at de frastøter og tiltrekker hverandre etter bestemte regler, men mønstrene som til enhver tid dannes - ja de er totalt uforutsigbare og ugjenkallelige i nøyaktig den form de var der og da.

Bruk fantasien når du blar deg gjennom denne serien, - finner du den vakre kvinnen med den store hjernen, - fotsporene etter kratermannen på Olympus Mons eller de svarte gullfiskenes blikk for hverandre, eller var det en celledeling ?

God tur !

 


Fant du det du lette etter  --  fant du kanskje noe helt annet ? 
Her er ingen fasit, alle lager sin egen ... kanskje best det ?

Igjen, takk for besøket og ha ei storslått oktoberfotohelg alle sammen !

Flere bilder i denne "soga" finner du på min webside NaturPhoton

6 kommentarer:

 1. Spennende!Ja det er mye i det att i micro finner man macro og visa versa:))Nydelige farger!For meg ser det ut som du har vært på kjemirommet og sett på celledeling?Helt vidunderlige makroes av det som skjer i det skjulte..Må si att jeg tok ett kurs i larynx svelging hos eldre igår(du vet mangen eldre har påroblemer med å tygge)Helt fsinerende hvordan naturen har lagd det til slik at vi kan svelge og att maten ikke går i vrang strupen.Det er ett lite univers inni oss:))

  takker for en fin opplevelse hos deg og ønsker deg en fin tid videre og mer fra dine mesterlige naturbilder.Hilsen anita

  SvarSlett
 2. Jeg finner dette faktisk virkelig fine Lorents . Ikke bare fargene , men også skarphet og lysstyrke . Du trenger bare å stå opp å eksperimentere dette. Virkelig herlig å se .
  Komplimenter .

  SvarSlett
 3. Fascinerande skådespel, och visst låta fantastin leka tafatt med olika tankar.
  Njurningsfullt !

  SvarSlett
 4. Very interesting, Lorents. The colors and patterns are quite stunning! Nice work!! Hope you have agreat week!

  SvarSlett
 5. Fantastisk serie, Lorents! Elsker dette unike universet som oppstår av noe så enkelt som olje og vann,- (hvis det er det du har brukt her?) Selv kunne jeg holdt på med dette i evigheter,- men si meg,- er det noen olje typer som egner seg bedre enn andre? Mener jeg leste det et sted, men husker ikke hvilken type oljer det var...?
  Nå har jeg sittet en time og sett på mange av de fantastiske bilder du har på NaturPhoton!
  Ha en flott ny uke:)

  SvarSlett
 6. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  SvarSlett