mandag 17. juni 2013

Elg i solnedgang ....

Den forslitte og forhatte klisjeen med en sterk undertone av nedverdigelse og fordømmelse av kunst, får være tittelen på dette innlegget. Med et kjærkomment "værvindu" meldt fra lørdag ettermiddag til søndag ble Jacob sms-kontaktet med spørsmål om å ta en tur til et sikkert storlomvatn på Verrafjella. Lettutfordret som han er, var det bare å pakke kano og fotoutrustning med kamuflasjetelt og det hele og begi seg inn i Fosenhalvøyas skoger for å få nok et møte med den sky storlommen som vi senest i fjor på denne tiden fikk gleden av å møte. Ettermiddagen og kvelden ble tilbragt i lav trøndersk sommersol som ikke forlot oss før ved 22.30-tiden. Fortsatt hadde vi ikke sett stort til lommen - noen rop og et individ flygende over var det eneste vi fikk av den. En ung elg benyttet imidlertid sjansen til å underholde oss litt på behørig avstand fra den øya vi campet på, fint motlys på den lave sola gav oss litt å jobbe med i storlommens fravær ....Skitt la gå, drikkevann eller ikke .......Røkt reinsdyrhjerte med noko attåt hører med ...

... og stille ble det ...
Da fotoutstyret var satt til side, og før vi skulle krype inn i kamuflasjen for å få med oss de første solstrålene mellom 03.00 og 03.30, ble vi sittende ved bålet. - prate om løst og fast, - noen røverhistorier også sikkert, - da hører jeg en svak plasking bak meg og snur meg rundt steinen vi sitter bak for så å se rett inn i øynene på en "stor elg", raskt tilbake bak steinen ba jeg min turkamerat se den store elgen som sto rett bak oss. Han var vel ikke mer enn passe overbevist om at jeg ikke slo en bløff igjen, men måtte kikke ut for å få bekreftet, - jo da der sto den med vann til knes og kikket på hva som foregikk rundt bålet i sene kveldstimer, - den fant fort ut at dette ikke var et lag for den, og kastet seg rundt og forsvant inn i skogen like fort som den hadde kommet. Et trivelig og svært overraskende møte ble desserten på en nydelig kveld ved storlomvatnet vårt, - vi kommer tilbake, vet aldri hva som kan skje når men er ute i det fri. Takk for turen, elgteatret, godværet og det hele, og takk til deg som kikker innom historien om lom-bom-turen som gjorde oss nok en naturopplevelse rikere ...

13 kommentarer:

 1. Hei Lorents, den turen hørtes veldig trivelig ut! Håper på flere sånne netter jeg og i ferien min. Ellers fikk du en flott opplevelse med elgen, det er veldig artig når man kan sitte slik stille og bare betrakte dyrene! Og speilblanke vann er noe av det vakreste som finnes!:-)
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 2. Åh ja!!dette var en fin opplevelse!Den elgen såg riktig skjønn ut:)Godt fotografert!Ja Norge er virkelig vakker!sier meg enig med Vidar Tvedt.De som ike syns dette er vakkert er fattige som mennesker.Ha det fint videre og gleder meg til å se mere slike vakre bilder:)
  Mvh Anita

  SvarSlett
 3. Dette er LYKKE da! slike øyeblikk en lever så utrolig lenge på. Minner lages og lagres både på den ene og den andre måten, helt perfekt i mine tanker :-)

  Måtte vi nå få flere slike opplevelser gjennom sommeren du! ønske ønske. Selv har jeg vært på Titran i sterk kuling, opplevelse det også, og en kan faktisk ha det utrolig toppers selv om sola ikke skinner. Nå skal det sies ad at en dagen etter våknet opp til blå himmel og sol.

  Det var elg i solnedgang ja, he he men du og du et var flotte og annerledes bilder Lorents. Digga lyset, det er sånn at sammen hva en knipser blir det vakkert under slike lysforhold. Helt enormt!

  Anneklem.

  SvarSlett
 4. Stunning images, Lorents! The backlit moose is gorgeous!! Looks like such a peaceful area! Take care!

  SvarSlett
 5. Fin stemningsfull serie av den unge elgen.

  SvarSlett
 6. Jeg likte godt disse bildene av badende elg ! Fint tur du har hatt tydeligvis med god mat og godt selskap

  SvarSlett
 7. Grattis till mötet med Älgen. Verkligen fina bilder i fint kvällsljus.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 8. Fine bilder av elgen, flott lys og fine farger.

  Ottar

  SvarSlett
 9. :-)) En trivsam läsning och trots att det blev lom-bom så blev det kalasbilder på älgen och en fin naturupplevelse!

  SvarSlett
 10. Bare alldeles eventyr. Herlig lys og sikkert en spesiell opplevelse :)

  SvarSlett
 11. Artig og flott opplevelse du beskriver her...!
  Flotte bilder av den badende Elgen..

  SvarSlett
 12. Love the water droplets captured from the moose's mouth. Great pictures, makes me feel as if I am right there. Happy adventures!

  SvarSlett
 13. Hej
  Vilken härlig känsla jag får när jag ser dessa bilder på älgen som i lugn takt dricker lite :) Vackert!

  SvarSlett