lørdag 24. november 2012

Så fikk jeg oppleve dette også ......

Det er travle dager med jobb, studier og forberedelse til 4 eksamener i løpet av 14 dager nå, men i dag var jeg bare nødt til å komme meg ut i godværet, - det er bare helgene som duger for fotografering nå omdagen, - mørkt når man sykler på jobb og mørkt når man kommer hjem - svart november med andre ord.
En tur ut mot havet for å se etter havørna var planen for dagen, men dagen gav en annen fangst enn det jeg så for meg da jeg la i vei med et par dypfryste makreller for å friste ørna med. På tur ut kom jeg over tre steinkobber som tydeligvis var i full gang med en parringslek som i alle fall jeg aldri har opplevd maken til. Aktiviteten pågikk over en time mens jeg observerte dem, og de var ikke ferdige da jeg forlot dem. Lav sol rett imot gav fint spill i vannet, men selvsagt lite detaljer i selkroppenes tegninger.
Steinkobbene kan foreta parring allerede en måned etter at en unge er født midt på sommeren, men parring kan også skje hele høsten utover, - nå er det bare en måned til jul og de var fortsatt full av motivasjon for å frembringe nye generasjoner. Parringen hos steinkobben kan være så sesongubestemt p.g.a. at den i likhet med f.eks. rådyret kan ha en forsinkelse i forsterutviklingen slik at ungene kommer til i en næringsmessig gunstig periode.
Jeg har møtt steinkobbe og andre seler mange ganger, men aldri tidligere har jeg fått være vitne til et lignende skue ....




 


De holdt meg under oppsikt hele tiden, selv om jeg var på god avstand ....

 
 
Avslutningen med de to som fant hverandre denne lørdagen var av det romantiske slaget.
De virket fornøyde med hva de hadde fått utrettet et par fine formiddagstimer en måned før jul ...
 

Håper dere har fine fotodager utover førjulsvinteren alle dere som kikker innom, skjønt vinter er det vel knapt ennå, - selv om den ble annonsert her tidligere.

God helg til dere alle, og takk for besøk og kommentarer !