mandag 23. mai 2011

Abstract water .....

Noen ganger finner naturen det for godt å lage sine egne abstrakte motiver, spesielt vannet kan få frem de utroligste variasjoner i både farge og form. I løpet av noen sekunder er formen borte, eller rettere sagt forandret, og vil aldri komme tilbake nøyaktig slik det var - og da kan du si; - "jeg var der akkurat da ...."
Denne søndagen var det en blanding av pollen og skum som laget en melkeaktig velling som hopet seg opp i bakevja av ei bjørk som beveren nylig hadde felt.


På hjemveien bød et par sangere på flotte toner i kveldssola, en munk med sin kraftige sang med trillende toner er en skikkelig vårstemningskar. Den går heller ikke av veien for å imitere andre i nabolaget.

Løvsangeren regnes som Norges vanligste fugl med et antatt antall på ca 2 millioner par. Likevel er det mange som ikke kjenner denne sangeren som til forveksling er meget lik gransangeren. Når de synger er det imidlertid ingen tvil om hvem som er hvem.Nøtteliten var ikke i humør til å posere denne dagen, men nøyde seg med et skjevt blikk på meg før den forsvant til topps i ei gran og hoppet videre fra tre til tre. Jeg fulgte ikke etter da den sikkert hadde unger som trengte den i nærheten .....


Kanskje stiller hun litt mer velvillig opp der inne i gammelgranskogen neste gang jeg kommer for å hilse på .....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar