mandag 7. mars 2011

Den villere siden av havet ......

Få elementer er så idyllisk som havet når det viser sin godside gjennom varme sommernetter på Trøndelagskysten, men kontrastene er store her ute. Flatt hav kan endres til et inferno med bølgehøyder på både 8 og 10 meter. Denne lørdagen var det meldt sterk vind med opp mot 20 m/s i kastene, og en signifikant bølgehøyde på mellom 5 og 6 meter. Vekslingen mellom sol i det ene øyeblikket og vannrett snødrev i det neste, gjorde fotografering til en intervallaktivitet. I snøføykene var det bare å finne seg ei grop på lesiden i fjellet og skjerme seg til snøen gav seg. Også hunden fant det betimelig å benytte samme taktikk og krøp tett inntil meg da det sto på som verst.


... men så, vips var det opphold igjen, sterk vind, men dog - vi kunne i det minste ha øynene åpne igjen.

Voldsomme krefter slynger store vannmengder mange meter til værs, - hunden hadde respekt for disse, og gikk ikke nærmere vannet enn det jeg gjorde.


Bildet er konvertert til sort-hvitt under horisonten
I brenningenes bakevjer dannes en melkeaktig konsistens av vann og skum

Utelivet kan være vel så fint i ruskevær som i solskinn, - du kjenner på en måte mer at du ikke rår over elementene på samme måte som i stilla. Fasinerende å på trygg avstand betrakte de store kreftene som settes i bevegelse når sørvesten får herje med havet noen dager. Zita fant seg et golv med varmekabler da lørdagskvelden kom .....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar