fredag 30. mai 2014

Elgoksen endret mine planer ....

Etter et par dager på hytta på fjellet, med vedhogst og avkobling i godværet, fant jeg det betimelig å avlegge fossekallene som jeg følger hekkingen til, et besøk i ettermiddag. Jeg drøyde det litt for å unngå den hardeste sola nå som den står så høyt på himmelen.
Jeg hadde gått bare noen få hundre meter da jeg ble oppmerksom på en brun rygg inne i vegetasjonen ved stien jeg gikk, - stoppet opp litt og fikk konstatert at det var en elgokse som gikk og beitet. Tok noen bilder av den før jeg gjorde meg ordentlig til kjenne og ville passere den for min vei videre. Dette var imidlertid ikke en del av hans plan, - da jeg nærmet meg og var inne på rundt 7 meters avstand skjønte jeg at den ikke hadde spesielt mye til overs for min plan. Vanligvis når jeg møter elg, så vil de trekke seg unna om det da ikke er ei elgku med kalver du har kommet imellom. Men denne oksen strammet seg bare opp og vi ble stående og se på hverandre noen minutter før han gjorde første trekk..... - med lagte ører og noen steg i retning av meg var det bare ett å gjøre, - rygge rolig tilbake og ha en nødplan bak noen trær i tilfelle den skulle ta løs og angripe. Det er sjelden dette skjer, men det er jo greit å gardere om man kan. Da jeg hadde kommet meg på en avstand rundt 15 meter unna, kom ørene opp igjen, - han følte vel at en seier var innkassert. Da han la kursen over en liten kolle var det greit for meg å kunne passere, men akkurat da slo det meg at den kanskje hadde kurs for elva som ligger 50-60 meter nedenfor - jeg løp bakveien rundt i håp om å posisjonere meg ved elvebredden før han eventuelt kom ned for å drikke. Og ganske riktig, - etter 5-6 minutter dukket det opp et elghode bak ei gran og den tok til å drikke og beite på vannplantene ved elvebredden før den etter 15-20 minutter la på svøm over elva,- liggende på elvebredden med ryggsekken på, ble alle bilder tatt på frihånd.
Jeg droppet turen videre opp til fossekallene i kveld, nå hadde jeg tross alt nærmere 400 "elg i solnedgang"-bilder å ta hånd om, - fossekallen får vente noen dager.....
 
Nok en gang fikk jeg bekreftet at ikke alt blir som man hadde tenkt, nasjonalfuglen måtte vike for skogens konge denne gangen, men et herlig stykke naturopplevelse var jeg heldig å få oppleve denne nest siste maidagen....
 

Ønsker dere alle ei fin fotohelg, og igjen - takk for besøk og kommentarer !

Flere bilder i serien ligger på www.naturphoton.no

6 kommentarer:

 1. Åhhhhh stort grattis till fantastiska bilder!!
  Älgen är ju mitt favoritmotiv. INte sett några här hemma på ett tag nu. Kalvarna är födda o jag hoppas få se några snart.
  Gillar verkligen bilderna där vattendropparna fångats fint.
  Top job!
  Majsan//

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av det majestetiske dyret! Av og til er det i grunn berre bra at planane vert endra.

  SvarSlett
 3. Det var en riktig badare... du fick tag på Lorents!
  Grattis till fina bilder och ett härligt möte skogen konung.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 4. Artig møte. Spesiellt ble bildene fra elva veldig bra.

  SvarSlett
 5. Wow ... what a cool photos of this moose.
  Gorgeous color, beautiful clear and great compositions.
  My compliments.

  SvarSlett
 6. Flott serie av elgen ! Bildene der den drikker er virkelig gode .

  SvarSlett