søndag 2. oktober 2011

Spettmeisen, en merkelig kar ....

Spettmeisen er på mange vis en merkelig framtoning. Som navnet antyder er den en meis, men ikke mer i slekt med de andre meisene enn at den utgjør en egen familie i klassifiseringen. Her i Namdalen er den helt i ytterkant av sitt utbredelseområde, litteraturen oppgir ofte Trondheimsfjorden som nordligste utbredelse, men hos Tone og Jensen i Strandveien, finner den likevel det helt greit å oppholde seg, - får sikkert like god forpleining som vi gjør når vi kommer dit :-)
Den hekker gjerne i fuglekasser, huleruger som den er, - men den hakker ikke sine egne hull slik spettene gjør, - finner den et hull som er for stort, murer den gjerne igjen deler av åpningen med en blanding av spytt og jord.


Som eneste norsk fugl, klatrer den like godt nedover trestammen som oppover. Gjennom denne tilpassede adferden gjemmer den frø til hardere tider i sprekker som vender oppover på trestammen. Dette gjør at den får ha det meste av forsyningene for seg selv, da alle de andre meisene går motsatt vei på stammen og benytter nedovervendte sprekker som lager.


Til tross for at den har en vanlig sittefot, med tre framovervendte og ei bakovervendt tå, klatrer den som sagt med letthet nedover en trestamme med hodet først. Hakkespettene som også klatrer godt har to tær forover og to bakover, men klarer likevel ikke å matche spettmeisens klatreteknikk.


Hei du ....Sånn for ordens skyld ser den slik ut når den ikke står på hodet i en bjørkelegg, litt medvind i fjærdrakten men ....

Kjøttmeisen og de andre meisene viker for den litt mer dominerende spettmeisen på matfatet. Så Tone, - du får bare fortsette å holde liv i denne gjesten vår som har forvillet seg så langt nord som til Namsenfjorden ....

9 kommentarer:

 1. Like these, the Bowflex Treadclimber is additionally manufactured to offer a powerful
  cardio workout.

  My weblog ... home Exercise Equipment

  SvarSlett
 2. Dovetailing with all the level earlier mentioned, if you'd like to work out having a good friend, you are able to readily load these dumbbells in the again seat of the auto, or during the trunk and choose them with you.

  Here is my web page http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

  SvarSlett
 3. You will also would like to get a fantastic cardio
  work out to boost your stamina for instruction and satisfies.


  my page :: Skip Navigation

  SvarSlett
 4. Before you decide to purchase 1, even so, you'll want to consider some time to take into consideration the benefits and drawbacks of employing a Bowflex training and health and fitness machine.

  Also visit my web page :: dumbbell hammer curl

  SvarSlett
 5. My uncle was obese and lived until he was a hundred ages previous.


  My blog :: SITEMAP

  SvarSlett
 6. Placing bands under toes and performing bicep curls is most likely
  one of the most preferred and recognized procedure.  My web blog - just click the following webpage

  SvarSlett
 7. It's got a wireless keep an eye on just higher than the handlebars that will watch your coronary heart price, notify you the pace you happen to be relocating, enough time that it took you, the gap you have gone, plus your full number of steps.

  Feel free to surf to my web page :: weights and dumbbells for sale

  SvarSlett
 8. A totally free skate is just some several hours where the
  rink opens up for that public.

  My homepage; used bowflex for sale

  SvarSlett
 9. These tubes also can be made use of together
  as health and fitness level will increase; a five pound
  tube could be put together simultaneously using the 22 pound tube, resulting
  inside of a much larger degree of resistance.

  Also visit my web blog: http://Www.Getfitnstrong.com/

  SvarSlett