søndag 20. oktober 2013

Søndagstur med Kongen ...

En liten tur ut på søndagsmorgen, - fint lys, litt nysnø og noen minusgrader som har kommet gjør fristelsen for stor til å bli værende inne. Elgjegerne driver med sin jakt, - jeg med min. En fin ung okse lot seg friste av noen lokkelyder, men var ikke mer overbevist om at dette var ei elgku enn at han etter en liten stund gikk inn i skogen igjen. Jeg ville ikke forstyrre mer enn jeg hadde gjort, og lot den få gå i fred, - kanskje kommer han seg gjennom jakta med livet i behold i år også ? 
Majestetiske og flotte dyr er det utvilsomt ....

Takker igjen for besøket til dere som kikker innom og legger igjen noen ord. Ha ei fin fotouke alle sammen !

18 kommentarer:

 1. Hei Lorents, nydelige bilder av skogens konge dette! Det er så flott med nysnø og dyr i skogen! Dette ser ut til å være en velfødd kar, så vi får krysse fingrene og håpe at han får fråtse i saftig gress neste sommer også! :-)
  mvh Lillian

  SvarSlett
 2. Fantastiska bilder du fick på tjurarna. Snö har ni fått ser jag, det var väl tidigt?
  Hoppas det dröjer hos oss

  SvarSlett
 3. Sant å si er det best å jakte med kamera enn med rifle :-) hakker vanskeligere å tror jeg.

  Bare i Nord-Trøndelag en kan ha stevnemøte med en elg sånn når en bestemmer seg for det kanskje, majestetiske dyr som fortjener navnet `skogens konge`, så elegant som de beveger seg uansett vær, føre og terreng. De har vært hyppige å se i Orkdal`en å, husker oppgjennom oppveksten det slett ikke var uvanlig å se en på skoleveien, de gikk i hager og lang små veier, men med års har jeg inntrykk av at de har blitt sjeldnere her, men har vel en sammenheng med utbygging, store E 39 som ligger der som et hinder mellom oss og elgen. Vel, ikke for det!!! he he sist vinter ble ei elgku skadet, måtte avlives, og hun hadde en kalv som etterpå nesten gikk inn til folk. Rusla så fint rundt sykehuset og var nesten på vei inn i akuttmottaket der rampa var litt stor og bred. Viltnemda måtte frakte henne bort til slutt for den vesle kalven ble særs så nærgående.

  Fantastisk serie du har av macro under her Lorents, skikkelig lekkert og jeg drømte meg het bort i bildene mens fantasien dro meg av sted, til fertilitetsklinikken faktisk, he he

  Ha en aldeles toppers uke gutten!

  SvarSlett
 4. Flott møte Lorents. Det andre ble best, synes jeg.

  SvarSlett
 5. Virkelig vakre bilder, bilder av Eland oksen Lorents.
  Du kan skyte at selv hans vakre øyne skinner skje med ham. Lovely tett Vakre farger og veldig fint lys. Jeg håper vor ham at han overlevde jakt :-)

  SvarSlett
 6. Spennende bilder av en flott elgokse.

  SvarSlett
 7. Hej
  Vilket vackert möte med skogens konung :) jag har tyvärr inte sett någon konung ännu här i trakten. Hoppas på att det kommer.

  SvarSlett
 8. Wonderful pictures of winter scenery

  SvarSlett