søndag 23. mars 2014

Vårtegn ved Namsen ...

Når svanene samles og begynner kurtiseringen på Namsen i mars, da går det ubønnhørlig mot vår, snøen som kom forrige helg ligger fortsatt og minner oss om at det fortsatt kan komme hvitt fra himmelen, men nysnø nå får ikke ligge i fred om sola skulle komme fram. Litt sludd fra morgenen og dødt lys gjorde at jeg var i to tanker om jeg skulle legge turen ut med kamera i dag, - men jo en tur ble det. Været lettet litt og det ble overraskende godt lys etter hvert, - litt venting ved elvas bredd et godt stykke fra byen, ble kronet med besøk både av et sangsvanepar og en rastløs kvinandhann på leit etter en make....



 



 
The End .....
Jeg takker igjen for besøket og ønsker dere alle ei fin fotouke og en velfortjent vår (skjønt noen av dere har vel vår og sommer hele året ....)

søndag 16. mars 2014

Og så kom vinteren ....

Vi passerer midten av Mars, og da var det klart for vinterens ankomst. Denne karen jeg traff i dag hadde vel gjerne sett at våren bare skulle slå til nå når vi snart nærmer oss april. En vakker svarttrosthann i sterkt kontrast til den hvite snøen er imidlertid et utfordrende motiv å jobbe med lysmessig, - at tett snødrev tuller med autofokusen gjør ikke utfordringen mindre, men noen greie treff fikk jeg da denne vårvintersøndagen.


 


  
At Mars byr på kontraster her i Namdalen er ikke noe nytt, forrige helg hadde vi 7-8 varmegrader og liten storm på kysten, havet kokte da de store bølgene knuste mot land med voldsom energi .... i dag minusgrader og kraftig snøfall - kanskje får vi skiføre i påskefjellet likevel ?
 


 
 Takk for besøket til dere som kikker innom og legger igjen noen hyggelige ord .... Ønsker dere alle en fin fotovår !
 
 
Flere bilder av svarttrosten finner du på min hjemmeside Naturphoton